Ana içeriğe atla

Farabi Değişim Programı , diğer adıyla Yükseköğretim kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır.
Farabi Değişim Programı’nın amacı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir yahut iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini sağlamaktır.
Farabi Değişim Programı’na katılan öğretim üyelerine ek ders ödemesi, öğrencilere ise karşılıksız burs sağlanmaktadır.
Programın uygulanmasına ilişkin hususlar, Yönetmelik ve Esas ve Usuller tarafından ayrıntılarıyla belirlenmiştir.